Program for skoleåret 2016/2017

04.08.16

Her er programmet for Barnas katedral skoleåret 2016/2017.

Se under "kontakt/billetter" for å bestille billetter. Vi åpner bestillingen 25.august.

Velkommen til forestilling i Nykirken!

 

Draumar

Karina Opdal, Roy Ole Førland, Audun Humberset

I eit leikent univers av forteljing, musikk, dans og bilete, blir publikum inviterte til å undra seg over kva draumar er for noko. Denne interaktive framsyninga tar publikum med på ei reise for å finne draumefangaren som skal ta vekk den vonde draumen. Dei visuelle bileta til forestillinga er laga av John Cunningham, som nyleg fekk Bergen Kommune sin gatekunstpris.

Sted: Barnas katedral, Nykirken.

Målgruppe: 3-10 år.

Varighet: 35 min.

Pris: Gratis for skoleelever.

Barnehager: kr 50 per person.

Andre besøkende: kr 50 per person.

Tid: 18.- 20. okt. kl. 10.00 og 12.00.

 

Metamorfose

Monika Solheim og Gabrielle Barth

Non verbal Figurteaterforestilling for de aller minste. Åmelise og Larveliten går gjennom store forvandlinger, en metamorfose. Dette er en visuelt vakker forestilling om livet fra larve til sommerfugl, en stor opplevelse for små mennesker.

Sted: Barnas katedral, Nykirken.

Varighet: ca. 30 min.

Målgruppe: 0-3 år.

Tid: 7.- 10. november kl. 10.00.

Pris: Barnehage kr. 50 per person.

Andre besøkende: kr. 50 per person.

 

Juleevangeliet

Figurteater av og med Dukkenikkerne: Monika Solheim, Jan Holden og Gabrielle Barth.

Maria, Josef, hyrdene, Jesus-barnet og den STORE engelen! Alle er de med i den årlige oppsetningen av Juleevangeliet. Forestillingen er en morsom og varm gjengivelse av hvordan dagene kan ha vært i Betlehem i tiden rundt Jesus sin fødselsdag. Få også med dere Julekrybben i ruinene av den gamle Erkebispegården.

Ta gjerne med sko og luer. Vi samler inn og lager et fantastisk luetre. Luer og sko sendes senere til trengende barn i Øst-Europa.

Sted: Barnas katedral, Nykirken.

Varighet: ca. 50 min.

Målgruppe: 3 – 10 år.

Tid: 28. november – 13. desember kl. 10.00 og 12.00.

Pris: Gratis for skoleelever.

Barnehager 80,- per person.

Åpne forestillinger: 10. des. klokken 13.00 og 15.00. Pris: 100/150 kr.

 

Jesus, gutten min

Andreas Holt

I dette meget velskrevne stykket om snekkeren Josef, Jesus far, får han endelig scenen alene og kan fortelle sin historie. Josef gir oss både historier og tanker fra tiden før og etter at Jesus ble født. Han forteller om sitt første møte med Maria og om den dagen hun fortalte at hun var gravid. I teksten frir ikke Josef seg fra å undre over det med jomfrufødsel og religiøse fantaster.

Alvor og humor er vevd sammen på en mesterlig måte i dette stykke. Josef er ingen lærd mann, han tilbyr enkle betraktninger levert med en stor dose toleranse. På den måten griper han også essensen i Jesu budskap.

Sted: Ung katedral, St. Jacob kirke.

Varighet: ca 60 min.

Målgruppe: 5. – 10. trinn.

Tid: 10. – 12. desember kl. 10.00 og 12.00.

Pris: Gratis for skoleelever.

 

Noas Ark

Hilde Tetlie og Eirik B. Minde

Bli med på Karneval, kle dere gjerne ut som dyr og delta i vårt interaktive dramaforløp med musikk, sang, fortelling og dans. En flott seilas i Noas ark. Båten ligger klar i Barnas Katedral, og det er plass til alle! Ved påmelding får dere tilsendt kristne barnesanger som dere kan øve inn, på forhånd.

Sted: Barnas katedral, Nykirken.

Varighet: ca. 30 min.

Målgruppe: 3-5 år.

Tid: 7.februar, 9. og 10. februar kl. 10.00.

Pris: Gratis

 

Den Lille Prinsen

MoonMade Troup: Christine Wilhelmsen, Hanne Vatnøy og Ine Terese Hogstad

En tverrestetisk forestilling med musikk og dans for barn fra 4-10 år.

Forestillingen «Den Lille Prinsen» er basert på boken av Antoine de Saint-Exupéry, og åpner døren til en verden hvor barn og voksne kan møtes i filosofien over livets små og store spørsmål. Med historien om den lille prinsen som en rød tråd skapes rom for undring og refleksjon over de universelle temaene makt, avhengighet, selvdyrking, vennskap og kjærlighet. Den lille prinsen er en varm forestilling med et stort hjerte.

Sted: Barnas katedral, Nykirken.

Målgruppe: 4-10 år.

Varighet: 35 min.

Tid: 20. – 24. februar kl. 10.00 og 12.00.

Pris: Gratis for skoleelever.

Barnehager: kr 50 per person.

Andre besøkende: kr 50 per person.

 

Påsken

Av Gabrielle Barth

Skuespillere: Stein-Ove Øygardslia, Dominika Minkacz-Siras og Gabrielle Barth.

Hvert eneste år får vi fri i påsken. Fri til å pynte med gule påskekyllinger, spise påskeegg og påskelam. Noen drar på hytten og andre steller i hagen. Men hvorfor har vi fri egentlig? Hvorfor er påske en kirkelig høytid?

Med denne forestillingen tar vi deg med tilbake til Jerusalem den historiske påskeuken for nesten 2000 år siden. Med en blanding av dukketeater, skyggespill og skuespillere gir vi liv til de viktigste hendelsene.

Sted: Barnas katedral, Nykirken.

Varighet: ca. 60 min.

Målgruppe: 4-10 år.

Tid: 27. mars – 7.april.

Pris: Gratis for skoleelever.

Barnehage kr. 80.

Åpne forestillinger: 25. mars klokken 13.00 og 15.00. Pris: 100/150 kr.

 

Petronella og den stygge Andungen

Av og med Gabrielle Barth

Klovnen Petronella formidler H.C. Andersens historie om det å være annerledes. Petronella er en tidligere sirkusklovn som nå inviterer til sitt helt eget forteller-klovn-teater. På sin høyst personlige måte levendegjør hun H.C. Andersens historie om den stygge andungen som opplever å ikke passe inn noen steder, før hun oppdager hvem hun virkelig er.

Sted: Barnas katedral, Nykirken.

Målgruppe: 5-10 år.

Varighet: ca 40 min Tid: 6. – 9. juni kl 10.00 og 11.30.

Pris: Gratis for skoleelever.

Barnehager kr. 50 per person.

Andre kr. 50 per person.